6kk neuvolakuulumiset - maidon lisäksi kiinteitä


Paino 8140g
Pituus 68,5cm
Pään ymp. 43,0cm


Pää puheenaiheena neuvolassa tällä kertaa kiinteiden aloitus. Meillä aloitettiin kiinteät jo vajaa kuukausi sitten pääosin sormiruokaillen. Nyt tuli neuvolasta ohje, että päivälliselle pitää lisätä proteiinia. Tällä mennäänkin sitten 8kk ikään asti. Lounaalla tarjoillaan siis pelkästään kasviksia. Kiinteitä olisi myös hyvä tarjota se viisi ateriaa päivässä. Meillä tämä on nyt hiukan takkuillut kun ei meinaa puuro neidille kelvata.


Tulihan siinä sitten hampaatkin puheeksi. Kovin näyttää siltä, että pian on hampaita tulossa Emmalle. Neuvolantäti kehottikin aloittamaan jo hampaiden harjauksen vaikkei hampaita ole. Näin vauva tottuu paremmin harjaukseen. Sitten kun se ensimmäinen hammas puhkeaa niin hampaat harjataan kaksi kertaa päivässä. Lisäksi kerran päivässä pieni nokare lasten xylitol hammastahnaa. Täytyy siis lähteä hammastahna ostoksille!
Pituuskadvusta hieman huomautettiin. Se on ollut nyt hieman maltillisempaa. Neuvolatädin mukaan proteiinin puuttuminen ruokavaliosta vielä saattaa olla tähänsyynä. Ikäisekseen Emmahan on hyvän pituinen, mutta omalla käyrällään on tapahtunut notkahdus. Toivotaan, että ensi kerralla olisi pituuttakin tullut reippaasti taas lisää.

Seuraava neuvola käynti onkin 8kk lääkäri. Tuntuu että siihen kauhean pitkä aika. Tähän asti neuvoloita kun on ollut kuukauden välein. Noh onneksi jos jotain kysyttävää tulee niin aina voi neuvolaan soittaa.

Miten teillä muilla on pikkuiset kasvanut? Onko kasvu ollut tasaista? Vai onko muillakin tapahtunut vastaavia notkahduksia?

~ Jennailona

Ei kommentteja