Risteilyllä vauvan kanssa

Viime viikon sunnuntaina lähdettiin Helsingistä päivä Tukholmassa risteilylle. Tää oli meille oikein juhlaristeily, sillä sunnuntaina oli Emman puolivuotis päivä, sekä maanantaina Tomin synttärit. Juhlan kunniaksi päätettiinkin ottaa commodore luokan hytti. Tämän kokemuksen jälkeen taidetaan ottaa sama hytti aina jatkossakin!
Pienen vauvan kanssa matkustaessa arvostaa rauhaa ja tilaa. Commodore luokassa on todella rauhallista matkustaa. Hyttikäytävä on hiljainen, kun käytävälle ei pääse ulkopuolisia. Lisäksi hytit ovat todella tilavia. Hytissä oli iso parisänky ja lisäksi istuskelualue. Olimme myös valmiiksi varauksen yhteydessä pyytänyt hyttiin matkasängyn Emmalle. Avara hytti mahdollisti myös Emman touhuilun hytin lattialla reissun aikana.

Commodore luokkaan kuuluu lisäksi lounge alue. Täältä löytyy vapaasti saatavilla kahvia, teetä ja pientä naposteltavaa. Loungen työntekijöiden kautta saa myös tehtyä pöytävarauksia laivan ravintoloihin. Teimme molempina päivinä pöytvaraukset tätä kautta ja saimme ruokailuihin pöydät ikkunapaikoilta. Pöytävarauksen yhteydessä kannattaa mainita jos haluaa lastenvaunut pöydän viereen. Loungesta löytyy myös miesten ja naisten saunat. Saunat ovat illalla varattavissa yksityiskäyttöön maksutta. Me saimme varattua ensimmäiselle illalle aikaisimman saunavuoron eli klo 20-21. Saunasta löytyi myös amme Emmalle ja maisemat olivat aivan ihanat!

Commodore luokka mahdollisti meille myös hieman omaa aikaa. Hytistä loungeen oli niin lyhyt matka, että Emman nukahtaessa otimme vain itkuhälyttimen mukaan ja istahdimme rauhassa loungen puolella.

Hyttiin kuuluva aamiainen kruunasi päivän aloituksen. Aamiaisella oli todella rauhallinen tunnelma molempina aamuina, eikä ollenkaan ruuhkaa. Pöytiin tuotiin kahvi/tee ja leivät valmiiksi, sekä lasilliset kuohuvaa. Listalta sai tilata mitä halusi ja tarjoilupöydistä löytyi mm. hedelmiä, mehuja sekä makean nälkään kaikkea ihanaa.

Mielestäni oikealla asenteella voi risteily vauvan kanssa olla myös rentouttava reissu. Hirveästi ei kannata suunnitella etukäteen ohjelmaa. Vauvan ehdoilla mennessä ja sijoittaessa ruokailut mm. päiväuniaikaan voi itsekkin nauttia hyvästä ruuasta.

Vielä vinkkinä loppuun muulle vaunukansalle, oottehan huomannut että Tampere-Helsinki välillä kulkee lähijuna. Lähijunalla pääsee vaunujen kanssa maksutta. Tätä etua hyödynnettiin taas kun matkattiin helsinkiin.

Ei kommentteja