Huomenna ensimmäistä kertaa päiväkotiin


Huomenna Emmalla alkaa päivähoito ja tällä viikolla käytiinkin jo valmiiksi tutustumassa päiväkotiin. Emma ei ehkä tästä juurikaan mitää muista, mutta me saatiin Tomin kanssa paljon lisää tietoa käytännön asioista. Jonkin verran oltiinkin jo valmistauduttu päivähoidon aloitukseen ja nyt tutustumisen jälkeen vähän vielä enemmän tehty valmisteluja. Päiväkotia vartenhan ei tarvitse mitään opetella, mutta me ollaan haluttu Emmaa hieman valmistella päiväkodin tavoille, jotta aloitus olisi mahdollisimman pehmeä.
Päiväryhmiä ollaan jo kuukauden verran muutettu vastaamaan enemmän päiväkodin rytmiä. Kotona ollaan nyt pyritty syömään samaan aikaan kuin päiväkodissa. Aamupala kahdeksalta, lounas yhdentoista aikaan ja välipala kahdelta. Nyt tutustumisen jälkeen ollaan myös päiväunirytmiä muokattu. Päiväkodista tuli toive, että Emma nukkuisi vain yhdet päiväunet samaan aikaan kuin muutkin eli lounaan jälkeen. Aikaisemmin Emma on nukkunut päivässä kahdet päiväunet. Yhdet aamupalan jälkeen ja toiset lounaan jälkeen. Nyt viikon verran ollaan kokeiltu vain yksiä päiväunia päiväkodin tapaan ja hyvin Emma on jaksanut. Ennen saattoi olla pientä taistelua päiväunille meno, mutta nyt jo odotetaan että pääsisi nukkumaan.

Tutin käytöstä juteltiin myös hoitajan kanssa. Emmalla on siis ollut vielä tutti, mutta ollaan huomattu ettei hän sitä juuri kaipaa. Aluksi ajateltiin että tutti olisi vain tarvittaessa päiväkodissa käytössä. Hoitaja kuitenkin kannusti meitä kokeilemaan tutittomuutta nyt ennen hoidon aloitusta kotona. Noh, mehän otettiin heti tutustumiskäynnin jälkeen tutti pois ja nyt ollaan oltu melkein viikko jo ilman. Päiväsaikaan tai päiväunille mentäessä Emma ei edes kaipaa tuttia enää. Yöllä on ollut vähän heräilyä ja levottomuutta mutta pikkuhiljaa yötkin on alkaneet sujua paremmin. Viime yönä ei edes herätty kertaakaan ja nukahdettiin heti sänkyyn. Toivottavasti yöt jatkuisi näin hyvin.


Itseä ehkä eniten mietitytti ruoka päiväkodin aloituksessa. Saako Emmalle suolatonta ruokaa? Onko ruoka sosetta vai samanlaista kuin muillakin? Entä tuleeko korvikkeet päiväkodin puolesta vai pitääkö itse hankkia? Ruokatilauksista vastaava hoitaja selvittikin heti meille, että korvikkeet tulee päiväkodin puolesta. Hän sanoi myös tilaavansa Emmalla maustamatonta ruokaa. Tämä jäi nyt vielä hieman epäselväksi itselle onko ruoka siis kokonaan maustamatontai vai vaan suolatonta. Eiköhän tämäkin selviä huomenna kun Emman haen hoidosta, että mitä tuo ruoka nyt on ollut. Hapanmaitotuotteita Emma ei ole vielä maistellut. 10kk iässä näitähän saa alkaa maistelemaan ja Emma on nyt 9,5kk. Tästä muistutettiinkin hoitajia että lähtevät hieman varovasti näitä Emmalle antamaan.


Kaiken kaikkiaan tutustumiskäynnin jälkeen jäi päivökodista ja hoitajista todella hyvä fiilis. Kaikki hoitajat olivat nuorehkoja ja  mukavia. Heistä oikein paistoi halu ja innostus työtä kohtaan. Myös yleinen tunnelma vaikutti iloiselta ja rennolta. Ympäristöltään päiväkoti on todella suojaisella ja rauhallisella paikkaa, vaikka onkin aivan keskustassa. Jännityksellä odotetaan kuinka Emma reagoi jäädessään ensimmäisen kerran yksin hoitoon ja kuinka kaikki nyt todellisuudessa lähtee sujumaan.

~ Jennailona

Ei kommentteja