Ensimmäinen vasu ja yhteiset tavoitteet

Jotkut saattavatkin muistaa, että Emma aloitti päiväkodissa jo viime vuoden lokakuussa. Kaikki on mennyt niin hyvin! Emma viihtyy päiväkodissa loistavasti ja henkilökunta on ollut ihanaa. Nyt eilen pidettiinkin päiväkodilla Emman ensimmäinen vasu keskustelu. Tulihan sieltä vasusta vähän kotiläksyä mulle ja Tomillekkin.Mikä ihmeen vasu?

"Lapsen varhaiskasvatussuunnitelma laaditaan jokaiselle päiväkodissa ja perhepäivähoidossa olevalle lapselle (varhaiskasvatuslaki 7 A § 580/2015) yhdessä lapsen ja huoltajien kanssa. Lapsen varhaiskasvatussuunnitelman avulla asetetaan yhteisiä tavoitteita ja sovitaan yhdessä siitä, miten kunkin lapsen yksilöllistä kehitystä, oppimista ja hyvinvointia edistetään suunnitelmallisesti varhaiskasvatuksessa. Tarvittaessa se toimii myös kehityksen ja oppimisen tuen suunnittelun välineenä."Mitä Emman vasussa käytiin läpi?

Emma sai paljon kehuja omalta lastentarhaopettajaltaan siitä kuinka hyvin kaikki on mennyt. Emma on aina jäänyt hoitoon iloisella mielellä. Alussa tuntu jopa että Emma viihtyi paremmin päiväkodissa kuin kotona ja oli aamuisin aina innoissaan kun pääsi päiväkotiin. Itkua ei ole tullut aamuisin kuin vain muutaman kerran. 

Emmaa kehuttiin myös siitä kuinka paljon hän on oppinut kaikkea uutta. Päiväkodissa, jossa Emma on hoidossa. on ryhmässä myös vanhempia lapsia. Silloin kun Emma aloitti, hän oli ryhmänsä ainoa vauva. Vieläkin Emma taitaa olla ryhmänsä pienin. Hän ottaa paljon mallia isommilta lapsilta. Isommat lapset leikkivät myös innoissaan Emman kanssa. Vaikka aamuriipillä kun leikitään ja lauletaan Emma tekee kaiken mukana omalla tasollaan. Kaikke hän ei vielä osaa tietänkään, mutta aina yrittää tehdä mukana niin hyvin kuin osaa.

Vasussa käytiin läpi myös Emman kielillistä kehittymistä. Välillä sitä itse ihan yllättyy kuinka paljon Emma ymmärtää jo hänelle puhuttua puhetta. Kotiläksynä mulle ja Tomille tulikin vasusta ryhtyä puhumaan Emmalle yhä vaikeampia lauseita. Lässytys pitää siis jo unohtaa. Toinen kotiläksy meille olikin kirjojen lukeminen. Emma tykkää lukea kirjoja mutta se menee yleensä vain selailuksi. Nyt koitetaankin kotona iltaisin lukea kuvakirjoja Emmalle.

Tulihan sieltä vasusta vähän noottia myös itsellekkin. Käytiin läpi sitä, kuinka Emma on alkanut myös päiväkodissa näyttämään enemmän tunteita. Hän uskaltaa jo hoitajillekkin kertoa jos on jostai asiasta erimieltä. Emmalta löytyy paljon omaa tahtoa ja kiukkukohtauksen tullessa vedetään kunnolla makarooniksi. Täytyy myöntää että julkisella paikalla ollessa usein tulee annettua Emmalle yksi Herra Hakkareinen ja kiukku unohtuu. Eihän sitä kiukkua pitäisi palkita ja kyllähän mä sen tiesin. En varmaan oo kuitenkaa ainoa äiti joka tähän on sortunut?

Yhteisinä tavoittena vasussa nostettiin esille:
  • Vaikeampien lauseiden puhuminen Emmalle
  • Kuvakirjoja ja kirjoja luetaan enemmän
  • Kiukkukohtauksen tullessa ei anneta palkkiota (Herra Hakkarainen)
  • Ruvetaan harjoittelemaan ilman vaippaa oloa
  • Kävelemään rohkaisu palkkion avulla


~ Jennailona

Ei kommentteja